Nero Blu-Ray Player is een Blu-Ray disc playback toepassing van Nero. Het werd stopgezet met Nero 2016. De laatst beschikbare versie is 12.2.21048 vanaf april 2015. Deze versie is alleen beschikbaar met de volledige installer van Nero 2015 Platinum. Het is niet beschikbaar via een online update.

Deze versie werkt ook op Windows 10 en kan parallel aan een meer actuele versie van de Nero Suite gebruikt worden. Het ondersteunt het afspelen van elke zelfgemaakte Blu-Ray disc zonder AACS bescherming en het afspelen van BD-MV mappen van de harde schijf. Hetzelfde geldt voor AVCHD-discs en -mappen. Het afspelen van commerciële Blu-Ray-titels wordt ondersteund voor titels die vóór 1 januari 2017 zijn gemaakt. Het afspelen van nieuwere titels vraagt om een algemene foutmelding in de toepassing.

Om zelfgemaakte AVCHD/Blu-ray discs/mappen met Nero MediaHome af te spelen, sleept u de map met de naam "STREAM" naar Nero MediaHome. Hierdoor worden alle titels op de disc in volgorde van belangrijkheid afgespeeld.