De meest gebruikte PC's draaien tegenwoordig een 64-bit Windows op een 64-bit CPU. De meeste meegeleverde software is echter nog steeds 32-bit. Dat geldt ook voor de Nero Suite. Microsoft Windows biedt een compatibiliteitslaag die het mogelijk maakt dat 32-Bit software perfect werkt op 64-Bit. Om te bepalen of een software 32 of 64 Bit is, kunt u de installatiemap controleren. 32-Bit software wordt geïnstalleerd in C:\Program Files (x86), terwijl 64-Bit software in C:\Program Files staat. Op een typische Windows PC zul je zien dat er meer items in de map met (x86) staan dan in de andere.

Het nadeel van een dergelijke aanpak is een minimaal prestatieverschil (minder dan 5%). Plus 32-bit software kan in totaal slechts 2 GB RAM aansturen. Onze ingenieurs hebben echter een speciale techniek toegepast om het mogelijk te maken om meer RAM aan te pakken. U kunt dit eenvoudig zien in de taakbeheerder terwijl u bijvoorbeeld een complexe tijdlijn met 4k video's in Nero Video exporteert. Bovendien worden sommige zeer complexe taken, zoals HEVC decodering, ook in 64-bit uitgevoerd in onze 32-bit software om de beste klantervaring te garanderen.