In Windows 11 22H2 heeft Microsoft het oude dialoogvenster Afdrukken voor alle klassieke (win32) apps, zoals Kladblok, WordPad, Kladblok++, enz. vervangen door een nieuw dialoogvenster. Eerder was dit dialoogvenster alleen beschikbaar voor UWP-apps (aka Store-apps). Ook is er in deze versie een nieuw afdrukwachtrij-dialoogvenster geïntroduceerd.

In Nero CoverDesigner verschijnt een Systeemprinter dialoog in plaats van een NCD dialoog wanneer je op Afdrukken klikt. Dan is er geen optie om te selecteren welke elementen van de disk cover geprint moeten worden.

Als u geen nut ziet in deze nieuwe Print dialoog, kunt u gelukkig terugkeren naar de oude/legacy Print dialoog in Windows 11 22H2.

Typ de volgende opdracht precies zoals hieronder gegeven, en druk op Enter:

reg add "HKCU\Software\Microsoft\Print\UnifiedPrintDialog" /v "PreferLegacyPrintDialog" /d 1 /t REG_DWORD /f

Als de opdracht correct is uitgevoerd, zou u het bericht "De bewerking is met succes voltooid." moeten zien.
Open een Opdrachtprompt-venster: