U kunt van de voordelen van uw product of abonnement genieten nadat u zich hebt aangemeld bij uw Nero Account. Als u echter verbindingsproblemen ondervindt, verschijnt het volgende scherm:

Volg deze stappen om dit probleem op te lossen.

Zorg ervoor dat uw computer is aangesloten op het internet.

Neem Windows 10 als voorbeeld. Klik of tik op de knop Start en vervolgens op de snelkoppeling Instellingen aan de linkerkant (het ziet eruit als een tandwiel). Klik vervolgens op "Netwerk en internet", op het tabblad Status wordt uw netwerkstatus weergegeven. Als er staat "Niet verbonden" betekent dit dat de computer niet is verbonden met het internet. Dan moet je eerst je netwerkverbinding en de instellingen van de router controleren, of zelfs je ISP bellen.

Nadat uw netwerk is verbonden, kunt u de website www.nero.com of andere websites openen om te controleren of uw computer verbinding heeft met het Internet.

Zorg ervoor dat uw netwerkproxy-instelling correct is
In computernetwerken is een proxyserver een servertoepassing of -toepassing die optreedt als een intermediair voor verzoeken van clients die bronnen zoeken van servers die deze bronnen leveren. U kunt uw netwerkproxy-instelling controleren via Instellingen -> Netwerk & Internet -> Proxy. In de meeste gevallen hoeft u de netwerkproxy-instellingen niet aan te passen.

Standaard zal Nero Start automatisch de netwerk proxy instellingen van het systeem toepassen als deze bestaan. In de meeste gevallen, als je web browser toegang heeft tot het Internet nadat je de netwerk proxy hebt ingesteld, heeft Nero Start ook toegang tot de Nero Account service.

Voor sommige speciale doeleinden bouwt sommige software een lokale netwerk proxy server, en past nieuwe of wijzigt de Windows netwerk proxy instellingen na het opstarten van de software. Meestal gebruikt zo'n lokale netwerk proxy het lokale IP adres "127.0.0.1". Hieronder staat een voorbeeld voor netwerk proxy instellingen die gewijzigd zijn met een lokaal adres. Dergelijke proxy kan de netwerk verbinding beïnvloeden waardoor Nero Start netwerk connectiviteits fouten krijgt.

Om dit probleem op te lossen, kunt u de onderstaande instructies volgen:

* Als u zeker weet welke software de Windows Netwerk Proxy instellingen toepast/wijzigt, sluit dan de functie of sluit de toepassing af en ga terug naar de vorige netwerk proxy instelling. Neem bijvoorbeeld "Video Downloader Ultimate": Klik op het app-pictogram in het taakgebied rechtsonder. In het pop-up dialoogvenster, klik op de schakelaar om de netwerk proxy instellingen te hervatten. U kunt nog steeds de netwerk proxy instelling inschakelen als u de functie wilt inschakelen.

* Als je zeker bent over de netwerk proxy instelling, sluit dan gewoon de netwerk proxy instellingen of update de netwerk proxy instellingen als dat nodig is.

* In de nieuwste Nero Start kun je ook individuele netwerk proxy instellingen instellen en toepassen in de applicatie.

Klik op het menu Support -> Netwerk instellingen of op de hyperlink in het pop-up waarschuwingsvenster. Het Nero Start netwerk instellingen venster zal verschijnen.

Netwerk proxy instellingenNero Start Gedrag
Geen proxyGeen proxy-instellingen toegepast in Nero Start
Automatisch detecteren van instellingen (aanbevolen)Pas de huidige Windows System netwerk proxy instellingen toe op Nero Start.
Opmerking: Als U niet zeker bent over de netwerk proxy, selecteer dit dan.
Gebruik handmatige proxyGespecificeerde netwerkproxy-instelling toepassen op Nero Start

• Proxy IP: Het IP-adres van de netwerk proxy server
  • Poort: De poort van de netwerkproxyserver
  • Gebruikersnaam: De gebruikersnaam die wordt gebruikt voor verificatie en toegang tot de netwerkproxyserver.
  • Wachtwoord: Het wachtwoord dat wordt gebruikt voor verificatie en toegang tot de netwerkproxyserver

Opmerking: Laat de gebruikersnaam en het wachtwoord leeg als er geen verificatie nodig is.

Voordat je de Nero Start netwerk proxy instelling opslaat, kun je ook op de knop "Test" klikken om de verbinding in Nero Start te controleren.

Opmerking: in sommige omstandigheden moet je Nero Start opnieuw opstarten om de netwerk proxy instelling toe te passen.

Zorg ervoor dat Nero Start niet wordt geblokkeerd door Windows Defender Firewall of andere anti-virus software

Het kan zijn dat je anti-virus software of netwerk firewall software hebt geinstalleerd, waarvan sommige netwerk verbindingen in Nero Start kunnen blokkeren.

Neem bijvoorbeeld de Windows Defender Firewall. Zoek naar "Windows Defender Firewall" in de Windows 10-zoekbalk en open de Windows Defender Firewall-configuraties

Controleer in het tabblad Outbound Rules of er regels zijn die Nero Start verhinderen verbinding te maken met het Internet. Verwijder dergelijke regels om de netwerkconnectiviteit van uw software te herstellen.