1. Klik op de Windows +R om het Start Menu te openen.

2. Voer gpedit.msc in het zoekvak in en druk op de [Enter] toets van uw toetsenbord. Dit zal de Editor voor lokaal groepsbeleid openen.

3. Wanneer het venster van de Editor voor lokaal groepsbeleid wordt geopend, klikt u op om Administratieve sjablonen -> Systeem -> Toegang tot verwijderbare opslag uit te vouwen.

4. Klik in het rechterdeelvenster op de instelling Alle verwijderbare opslag: Directe toegang toestaan in sessies op afstand. Stel deze in op Inschakelen.

5. Klik op OK om de instellingen op te slaan. Sluit het venster Editor voor lokaal groepsbeleid wanneer u klaar bent.

U zou nu in staat moeten zijn om op afstand schijven te branden.