Hoe kan ik de "HDR-compatibele modus" inschakelen om video's te bekijken in Nero MediaHome?

Iedereen heeft het misschien over 4K of 8K, maar HDR is eigenlijk een grotere verbetering van de beeldkwaliteit. HDR betekent meer gedetailleerde beelden, betere kleuren en highlights die er echt uitspringen.

Nu start Nero Platinum met ondersteuning voor het afspelen van HDR-video in Nero MediaHome. Met Nero's HDR-technologie kunt u genieten van HDR-beeldkwaliteit, zelfs op niet-HDR-beeldschermen! Het volgende is bedoeld om ervoor te zorgen dat uw video of film met HDR kan worden afgespeeld.

Wat u nodig hebt

Net als bij het afspelen van Full HD video moet elke schakel in de keten - van uw Windows-systeem tot de grafische kaart, tot het bronvideobestand - in principe geschikt zijn voor HDR. Dat betekent dat je nodig hebt:

Windows 10 64bit systeem, met Nero Platinum of Nero Platinum 2021 geïnstalleerd

Nero Platinum ondersteunt HDR-weergave voor versies 23.x en hoger. Je kunt de nieuwste versie krijgen via:

Nero Platinum Suite

Een grafische kaart of chip die HDR ondersteunt

Dat betekent Nvidia GTX 1060 of beter, AMD RX470 of beter, of Intel HD 620 of hoger. Merk op dat dit de absolute minima zijn, en dat kaarten uit het hogere segment betere prestaties kunnen leveren.

HDR-geschikt videobronbestand

Niet alle video's kunnen worden afgespeeld met HDR-effect - je kunt nauwelijks van een video van SD-kwaliteit vragen om high-definition HDR-weergave te bereiken. In principe is HDR-weergave alleen mogelijk voor AVC en HEVC 10 bit video- of filmbestanden.

Als uw video en systeem HDR weergave ondersteunen, zult u het 'HDR' icoon zien in de Nero MediaHome werkbalk:

Als u op het pictogram 'HDR' klikt, kunt u de HDR-weergave in- of uitschakelen.

Betere prestaties als je grafische kaart of chip HDR hardware weergave ondersteunt

Dat betekent een Nvidia GTX 1060 of beter, AMD RX470 of beter, of Intel HD 620 of later. U kunt de optie 'Hardwareversnelling inschakelen' aanzetten in 'Nero MediaHome > Opties > Video'. De hardware versnelling zal worden toegepast als je het afspelen opnieuw start.