Bent u bezorgd dat uw belangrijke bestanden verloren kunnen gaan of onbruikbaar worden op uw lokale pc als gevolg van fouten op de harde schijf? Wilt u back-ups plannen van meerdere mappen of bestanden op verschillende locaties, of wilt u bestanden terugzetten van uw online opslag naar de lokale pc?

Vanaf versie 2019 ondersteunt Nero BackItUp om back-ups te maken en terug te zetten via Microsoft OneDrive online opslag. De nieuwe online kopieerfunctie, zal gemakkelijk een back-up maken van uw lokale bestanden naar Microsoft OneDrive of terugzetten vanaf Microsoft OneDrive.

Back-up naar Microsoft OneDrive werkt op dezelfde manier als het bestaande back-uptakenproces.

Een type back-uptaak selecteren voor de back-uptaak

1. Open het hoofdscherm van Nero BackItUp.
  2. Als u nog nooit een back-uptaak hebt gemaakt, klikt u op de grote groene knop "Nu een back-up maken".
    Als u al back-uptaken hebt gehad, klikt u rechtsboven op de knop "Back-up toevoegen" en begint u met het maken van een nieuwe back-uptaak.
  3. Selecteer "Online Copy", in het pop-up menu.
    Het zal de online opslag account tonen waarop u momenteel bent ingelogd. U kunt ook inloggen op een nieuwe account via "Online opslag toevoegen".
  4. Nero BackItUp ondersteunt de twee meest prominente online opslagdiensten: Microsoft OneDrive en Google Drive.
  5. Klik op de knop "OneDrive" om Microsoft OneDrive als back-updoel te selecteren.

Aanmelden en accepteren van het bijbehorende verzoek om toestemming

1. Vul het pop-up dialoogvenster in met de login en het wachtwoord van uw Microsoft OneDrive account.
  2. Nadat u met succes bent ingelogd, ziet u een verzoek om toestemming.
    Goedkeuren door te klikken op de "Ja".

Met deze goedkeuring, geeft u toestemming voor drie zaken, hieronder in detail weergegeven.

• Volledige toegang hebben tot alle bestanden waartoe u toegang heeftNero BackItUp moet toestemming krijgen om toegang te krijgen tot uw OneDrive-account voor het uploaden of downloaden van bestanden. Nero BackItUp zal bestaande gegevens die u met een andere Microsoft OneDrive-client hebt geüpload, NIET wijzigen. De toepassing maakt een nieuwe map met de naam "Nero BackItUp" onder de hoofdmap van de OneDrive-opslag. Alle back-upgegevens worden naar deze map geüpload.
    Altijd toegang tot uw informatie.
  • Nero BackItUp heeft deze toestemming nodig als toepassing om geplande back-ups te ondersteunen, die op de achtergrond worden uitgevoerd. Dit is ook nodig voor het uploaden van grote bestanden die een langere tijd nodig hebben voor het uploaden. Met deze toestemming wordt het hele back-upproces in Nero BackItUp niet onderbroken, zelfs in het geval dat een OneDrive-toegangsautorisatie verouderd zou zijn terwijl de back-up wordt uitgevoerd (in dit geval is er geen wachttijd en geen extra account-/wachtwoordinvoer nodig).
  • Uw profiel lezen
    Nero BackItUp moet uw profielgegevens lezen. Daarna zal Nero BackItUp toegang krijgen tot uw Microsoft OneDrive-account.
    Zodra dit is gebeurd, schakelt Nero BackItUp terug naar het scherm "Back-up taak". Uw accountinformatie en opslaginformatie worden in het scherm getoond.

Selecteer uw back-up bron voor de back-up taak

1. Klik op "Volgende".
  2. Selecteer uw back-upbron voor de back-uptaak.
    Nero BackItUp biedt twee soorten back-upbronselectie: Automatische selectie en Aangepaste selectie.
    In de automatische selectiemodus scant Nero BackItUp snel uw PC, en selecteert automatisch de mappen op basis van de mediatypen die u via de vier selectievakken kunt selecteren. Nadat de scan is uitgevoerd, berekent Nero BackItUp het totale aantal bestanden en mappen, en berekent tegelijkertijd de totale bestandsgrootte. Dit type selectiemodus is gemakkelijker te gebruiken met een hogere efficiëntie voor beginners, of voor gebruikers die een volledige back-up willen maken.
  3. Als u uw back-upbron wilt aanpassen, klikt u op de link "Selectie aanpassen" hieronder, waar u handmatig uw back-upbron(nen) kunt selecteren.

U kunt een specifieke naam voor de back-uptaak invoeren en kunt kiezen uit vijf verschillende soorten geplande back-ups.

Opmerking:

Als u er zeker van wilt zijn dat u altijd een back-up maakt van de nieuwste bestanden naar Microsoft OneDrive, kunt u beter "Continuously" selecteren:

1. Zorg ervoor, dat alles is ingesteld.
  2. Klik op de knop "Nu back-uppen".
  3. Nero BackItUp schakelt terug naar het beginscherm en de nieuw aangemaakte taak start onmiddellijk.

Nero BackItUp ondersteunt slechts het maken van back-ups naar of herstellen van één Microsoft OneDrive-account tegelijk, maar in feite kunt u meerdere back-uptaken voor één Microsoft OneDrive-account maken. Als u dus meerdere taken voor één OneDrive-account hebt gemaakt, worden deze achtereenvolgens verwerkt.

Als u een back-up wilt maken naar of herstellen van een andere Microsoft OneDrive-account, klikt u opnieuw op de OneDrive-knop. In het pop-up menu klikt u op "Log Out", en de huidige login account zal worden losgekoppeld. Log vervolgens in op een andere Microsoft OneDrive account en herhaal de bovenstaande procedures.