AI-tags helpen u om snel en gemakkelijk het juiste beeld te vinden uit vele snapshots.

• Nero MediaHome kan uw AI-tags nog krachtiger maken.

De geheel nieuwe Nero AI Photo Tagger is gekoppeld aan Nero MediaHome. Via AI-tags kunt u nu nog eenvoudiger uw foto's beheren in Nero MediaHome. Al uw gegevens worden veilig lokaal opgeslagen.

U kunt Nero AI Photo Tagger starten in Nero MediaHome. Nero AI Photo Tagger analyseert alle foto's in uw MediaHome-bibliotheek. Nero MediaHome zal ook automatisch het AI-analyseresultaat voor alle foto's laden. U kunt nu niet alleen foto's doorzoeken op verschillende AI-tags, u kunt ook diavoorstellingen, albums, enz. maken op basis van AI-tags.

In de zoekweergave kunt u uw foto heel gemakkelijk terugvinden als u AI-tags combineert met bestaande gezichts- en plaatsinformatie. Ik heb bijvoorbeeld een aantal foto's gemaakt van een kleine kat tijdens mijn reis naar Californië. Nu wil ik ze terugvinden. Ik hoef alleen maar:1. Selecteer de tag 'Cat' in de zoekweergave > Nero MediaHome geeft een lijst met alle foto's die zijn getagd als Cat:

2. Selecteer de plaats 'Californië' - nu vind ik de foto's!

U kunt uw foto's ook direct bekijken via AI Tags op uw mobiele telefoon. Van Nero Streaming Player, AI Tags bekijken is nu beschikbaar voor Nero MediaHome streaming server!

1. Start Nero MediaHome op je PC. 2. Start Nero Streaming Player op je mobiele telefoon. Zorg ervoor dat je PC en mobiele telefoon zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi netwerk.

2. Je Nero MediaHome zal worden weergegeven onder 'Afspelen vanaf PC & NAS'. Selecteer 'Nero MediaHome'.

3. 'Tijdlijn' is de standaard weergave voor je Nero MediaHome. Klikken op de 'Timeline' titelbalk zal alle weergaven voor uw selectie weergeven. (iOS & Android)

4. Klik op 'AI Tags'. (iOS & Android)

Nu kunt u uw foto's bekijken op basis van AI Tags en ze streamen naar groot scherm om ze te delen met uw familie.

• Hoe gebruik je AI-tags in Windows Verkenner om uit vele bestanden de juiste foto te vinden?

Nadat je de geanalyseerde AI Tags hebt, kun je ze allemaal of enkele ervan opslaan in je JPEG/JPG foto's. Dan in Windows Verkenner, zult u zien de opgeslagen AI-tags worden vermeld:

Als de 'Tags' niet standaard zijn ingeschakeld, schakel deze dan in via de titelbalk van Windows Verkenner. Nu kunt u de AI tag als trefwoord invoeren om foto's te zoeken. Bijvoorbeeld, als ik een foto met 'kat' wil vinden, hoef ik alleen maar 'kat' in te voeren in Windows Verkenner 'zoek' gebied. Windows Verkenner zal een lijst weergeven van alle foto's met de tag 'Kat'.

•  AI-tags zorgen ook voor gemak bij andere fotobeheersoftware

Als u de AI-tags in uw JPEG-bestanden hebt opgeslagen met Nero AI Photo Tagger, is dat ook handig als u andere fotobeheersoftware gebruikt. Als u bijvoorbeeld Picasa gebruikt om uw foto's te beheren, kunt u 'kat' invoeren in het zoekgebied, waarna al uw 'kat'-foto's in een lijst worden weergegeven: