Vanaf Nero 2019 heb je in 'Nero Recode' de optie om schijfcompatibele profielen te selecteren om je bestanden te transcoderen.
Dit is zeer gunstig, als u schijfcompatibele bestanden wilt gebruiken in uw bewerkings- of auteursproject in 'Nero Video'.
Stel je voor dat je een groot aantal 4K bronbestanden wilt bewerken en je project op een Blu-ray Disc wilt branden. Met 'Nero Recode' kun je je 'Nero Video' bewerkings- en brandsnelheid nu drastisch verbeteren, wanneer je je bestanden in eerste instantie gewoon van 4K naar een Blu-ray Disc compatibel profiel transcodeert. Nero Video' is volledig 'SmartEncoding' enabled, dus het zal profiteren van het importeren, bewerken en branden van disc compatibele bestanden.
Gebruik 'Nero Recode' op de normale manier en selecteer het nieuwe profiel 'Disc compatible ...'.

Klik op 'ok', en in het beginscherm op 'Start encoding'. Als het encoderen klaar is, zal Nero Recode een 'more' knop tonen. Klik hierop om te kiezen tussen het overdragen van je gecodeerde bestanden naar een 'Nero Video' editing of een disc authoring project.
Nero Video' zal je project openen in het disk-compatibele formaat dat je eerder in 'Nero Recode' hebt geselecteerd. Dit is erg handig.
Hetzelfde proces geldt als je een DVD-compatibel profiel selecteert in "Nero Recode".