OneDrive is een zeer nuttige clouddienst die veel mensen gebruiken als gratis versie of binnen hun Office 365-abonnement. OneDrive wordt in het pc-systeem ingebouwd en verschijnt als een gewone schijf in Windows Verkenner. Als u Windows 10 gebruikt, wordt OneDrive automatisch geïnstalleerd, maar u moet wel een account aanmaken en u aanmelden om er gebruik van te kunnen maken.

OneDrive-bestanden op aanvraag
Met 'Windows 10 Fall Creators Update’ eind 2017 heeft Microsoft een zeer krachtige functie in OneDrive ingebouwd die 'OneDrive Files On-Demand' wordt genoemd.
U hebt nu de mogelijkheid om uw bestanden alleen beschikbaar te hebben in de cloud, als 'alleen online' - in dat geval wordt de inhoud niet gesynchroniseerd met uw pc, maar kunt u nog steeds de mappen en de inhoud in uw pc-map zien. Met deze geweldige functie kunt u ruimte besparen op uw pc, omdat u de inhoud niet langer lokaal hoeft op te slaan. Via 'Files On-Demand' maak je gewoon lokaal beschikbaar, wat je echt nodig hebt voor de projecten op je PC.
Vanaf Nero 2019 heb je deze comfortabele optie ingebakken in Nero MediaHome, waardoor je in de bladerweergave alleen online toegang hebt tot bestanden, en deze on demand kunt downloaden om af te spelen of creatief te gebruiken.
Aangezien de Nero MediaHome-bibliotheek ook de basis is voor al uw gerelateerde Nero-toepassingen via Nero MediaBrowser, hebt u deze functie direct beschikbaar voor toegang tot alle online only-inhoud van OneDrive - of het nu video, foto's of muziek is - in Nero-toepassingen. Omdat Nero MediaBrowser ook werkt met veel niet-Nero-toepassingen, kunt u zelfs 'Files on Demand' via drag & drop overdragen aan deze toepassingen, voor zover deze overweg kunnen met foto's, video of muziek.

Hoe werken 'Files On-Demand'?
In eerste instantie moet u controleren of uw OneDrive-client is geïnstalleerd met uw Windows OS. Zoals gezegd, onder Windows 10 zal dit automatisch gebeuren, wanneer het nieuwe OS wordt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u de Windows 10 Fall Creators Update of later op uw pc hebt geïnstalleerd om gebruik te kunnen maken van 'Files On-Demand'.
Eenmaal klaar met uw OneDrive client, ziet u OneDrive als een station met mappen in uw Windows Verkenner.

Slechts drie eenvoudige stappen
1. Start Nero MediaHome en voeg OneDrive toe als uw bewaakte map. U kunt de hele schijf of individuele mappen in OneDrive selecteren

2. Als je direct toegang wilt tot je online mediabestanden in de Nero MediaHome bibliotheek, moet je je aanmelden bij je OneDrive account. De interface wordt aangeboden via Nero MediaHome, dus u hoeft Nero MediHome niet te verlaten. Om toegang te krijgen tot 'OneDrive Files on Demand' in Nero MediaHome , dient u zich aan te melden met hetzelfde account als waarmee u zich heeft aangemeld bij uw OneDrive client applicatie

3. Nero MediaHome zal de mediabestanden van uw OneDrive account in de bibliotheek weergeven. De clips met het blauwe- wolk icoon zijn de clips die alleen online zijn

U kunt nu uw OneDrive-mediabestanden rechtstreeks in Nero MediaHome beheren en afspelen, inclusief uw online-only bestanden. U kunt ze ook gemakkelijk lokaal beschikbaar maken via de rechtermuisknop.